Opleiding

De opleiding tot skydiver begint in Hilversum...

Al sinds de oertijd kijken mensen omhoog en dromen ze ervan om als vogels door het onmetelijke luchtruim te zweven. Parachutespringen maakt die droom werkelijkheid. Bij Skydive Hilversum kun je leren vliegen zonder vleugels. Wij begeleiden leerlingen stap voor stap naar hun eerste sprong toe.

Wat kun je verwachten? Je krijgt in anderhalve dag een uitgebreide static line opleiding, die uit theorielessen en praktijkoefeningen bestaat. De focus ligt op persoonlijke begeleiding, de veiligheid staat voorop. De lesgroepen houden we daarom klein. We sluiten de opleiding af met een schriftelijke test en een praktijkexamen. Nog hetzelfde weekend maak je de eerste sprong waarbij de parachute automatisch wordt geopend. Na een aantal van deze static line sprongen ben je toe aan de eerste vrije val. Vanaf dat moment ben je naast parachutist ook skydiver!

Parachutespringen is een opwindende ervaring. Op een paar kilometer hoogte uit een vliegtuig stappen is met niets beneden te vergelijken. Het is spannend, in het begin best eng, maar altijd onvergetelijk. Veel mensen die het proberen, willen keer op keer terug omhoog voor de sensatie van het skydiven. Een dure sport? Dat valt erg mee. Na je opleiding kost een losse sprong maar rond de dertig euro inclusief materiaalhuur.
 

Wat is er bij de prijs inbegrepen?

De prijs is inclusief de volledige grondopleiding, vijf static line sprongen, de huur van het materiaal, een aanvullende WA-verzekering en het verplichte aspirant-lidmaatschap van luchtvaartvereniging KNVvL. Je bent voor de rest van het jaar lid van Skydive Hilversum.
 

Waar en wanneer?

We geven de opleiding in ons clubgebouw op vliegveld Hilversum. Op vrijdagavond beginnen we om 19.00 uur met de lessen, die duren tot ongeveer 22.30 uur. Zaterdagochtend gaan we verder. Bij goed weer maak je aan het eind van die dag je eerste sprong. Houd er dus rekening mee dat je de hele zaterdag nodig hebt voor de opleiding en de eerste sprong.

Je kunt zelf bepalen wanneer je je overige sprongen wilt maken. Wij bevelen echter aan om ook de zondag vrij te houden zodat je bij mooi weer nog een tweede of misschien zelfs derde sprong kunt maken. Meer informatie opvragen kan via cursus@pcmn.nl.
 

We bieden nu ook een opleidingscombinatie aan waarbij de static line opleiding gecombineerd wordt met een vrije val tunnelopleiding. Meer informatie vind je op onze pagina "opleidingsvormen".

Inschrijven!